Pentru pătimașii ce vor demisia lui Dragnea

Poți să o aduci pe Merkel din Germania și să o pui în fruntea guvernului că România tot de căcat o să fie. Țara e în starea asta deplorabilă din cauza noastră, nu a lui Dragnea.

Mi-ar plăcea ca miile de protestatari să nu mai fie ipocriți și să facă un exercițiu de sinceritate. Să-și întoarcă privirile de la Dragnea și jandarmi violenți și să se uite la ei înșiși.

Știu că e hard to swalow ce se întâmplă acum, dar nu e nedrept. E foarte drept: lucrurile își urmează cursul după alegerile pe care le-am făcut. Noi trăim consecințele alegerilor pe care le-am făcut în ultimii 30 de ani. Nu e ușor, dar cam așa se simte când plătești prețul unor decizii proaste. Hai să le plătim cu fruntea sus.

Putem să nu mai fim isterici și panicarzi pe Facebook? Putem să acceptăm că schimbarea va fi foarte, foarte lentă și depinde doar de noi? Putem să nu mai fim dobitoci în trafic, să spunem un “Mulțumesc” vânzătoarei din colț și să dăm un “Bună ziua” cu zâmbetul pe buze vecinului? Putem să ne facem ordine în casă înainte de a merge la protest?

PS. Terminați cu “Cine nu sare, nu vrea schimbare” E o lozincă tâmpită care îndeamnă la conformism. Și-n plus, schimbarea nu vine sărind. Vine luând decizii corecte zi de zi. And that’s fucking hard.


3 comentarii la “Pentru pătimașii ce vor demisia lui Dragnea

 1. E prea mult de discutat pe subiect, mă rezum doar la atât: mulți oameni de la proteste sunt niște modele de curățenie în casă și implicare civică. Au tot dreptul să-l învinovățească și să-l judece pe Dragnea în aceeași termeni în care ei înșiși funcționează. Discursul despre cum noi nu facem destul e valid până-ntr-un punct, după care chiar devine enervant. Mulți chiar facem destul, eu chiar simt că fac destul pentru un cetățean. Mai departe există o problemă sistemică/de infrastructură de care vinovați nu mai suntem noi, ci tembelul de Dragnea și acoliții săi. E mult de zis :)
  Apoi conformismul nu e musai ceva rău. Poți fi conformist și supus într-o cauză nobilă sau inițiativă pe care n-o conduci și e foarte ok. Să sari în sus la comandă? Nicio problemă, e o metodă de a-ți arăta solidaritatea; mai bine asta decât să votezi sau să furi la comandă

 2. anadana says:

  (Bine)ai venit,ZuZule! Puteai s-o aduci si pe Merkel cu tine, daca tot ai venit…Eu cred ca as mai fi stat un timp acolo cu ea. In rest,ai dreptate. Asta cu schimbarea nu cred ca mai vine, nici daca ma chinui “sarind”, ca de vrut nu se pune problema. Si nu-s dobitoaca in trafic, nu scuip pe strada, spun “multumesc “ori de cate ori e necesar, si-mi salut vecinii si le chiar zambesc (uneori:) ). Ma bucur ca te-ai hotarat sa mai scrii:)

 3. ZuZu says:

  @Claudiu

  “Au tot dreptul să-l învinovățească și să-l judece pe Dragnea în aceeași termeni în care ei înșiși funcționează.”
  Corect.

  “Discursul despre cum noi nu facem destul e valid până-ntr-un punct, după care chiar devine enervant. Mulți chiar facem destul, eu chiar simt că fac destul pentru un cetățean.”

  Noi nu facem destul :) Știu că e enervant pentru că eu pot zice “noi l-am ales pe Dragnea” și e enervant să știi că tu personal nu l-ai votat, dar ești inclus la grămadă cu poporul de care vorbesc.
  Eu cred că fac destul, suficient. Însă noi, toți românii, nu facem.

  @anadana

  Nu exclud niciodată plecarea înapoi, doar că au mai rămas niște chestii de făcut pe aic :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.