Cărți citite în 2018

Articolele din seria asta ar trebui să se numească cărți terminate, nu citite. Pentru că mai am în Kindle încă pe atâtea cărți începute.

Însă aici sunt cele pe care le-am terminat. Poate că și chestia asta spune multe despre direcția în care m-am îndreptat. Sau poate spune doar că sunt haotic și ar trebui să-mi controlez impulsivitatea de a tot cumpăra cărți fără să le termin pe cele începute deja.

Am vrut să le împart pe categorii cum am făcut anul trecut, dar în afară de cartea lui Peter Thiel toate fac parte din aceeași categorie mai spirituală.

Anyway, cărțile citite:

The Courage to Be Disliked

12 Rules for Life: An Antidote to Chaos

Man’s Search for Meaning

Paths to God: Living the Bhagavad Gita

The Art of Living: Peace and Freedom in the Here and Now

The Miracle of Mindfulness: An Introduction to the Practice of Meditation

Zen Mind, Beginner’s Mind: Informal Talks on Zen Meditation and Practice

The Power of Now: A Guide to Spiritual Enlightenment

Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future

Preferatele mele au fost The Courage to be Disliked, Man’s Search for Meaning și Zen mind, Beginner mind.

The Courage to be Disliked are cel mai prost titlu pentru că sună foarte tare a dezvoltare personală fluffy, dar nu e deloc o carte de genul. O recomand din tot sufletul. Derek Sivers are niște note despre carte, în caz că v-am făcut curioși.


12 Rules of Life a fost iarăși destul de importantă pentru mine, dar știu că nu e plăcută de toată lumea și e destul de stufoasă poate fără motiv.


Bhagavad Gita e o carte despre care încă citesc și învăț. Se pare că după 2 ani de zen și budism, alunec spre hinduism. O mai țin tot așa și o să ajung să scriu Man’s Search for God :D


2 comentarii la “Cărți citite în 2018

  1. Ioana says:

    :D Chiar asteptam articolul asta! Am si eu aceeasi problema legata de cumpararea cartilor. Defapt citesc cel putin 5-6 genuri de carti in acelasi timp. Haotic, I know! Cred ca fiecare carte are “vremea” ei. Faptul ca le cumpar acum, poate chiar fara intentia de a le citi imediat, nu-mi spune decat ca sunt foarte curioasa si vreau sa ma dezvolt in cat mai multe directii. Cartea noua de pe raft sau Kindle e un fel de reminder pt chestia asta :D
    Thanks for the tips and welcome back! :)

  2. ZuZu says:

    @Ioana Multumesc si eu :) Un an nou fain sa ai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.