Am intrat în PLUS

Acum două săptămâni scriam de ce nu vreau să intru în politică, așa că înțeleg cum statusul de mai jos ar putea părea o surpriză:

De ce m-am răzgândit

Ideea de la care am pornit nu are nicio legătură cu politica, ci mai degrabă cu viața mea personală: vreau să mă fac util. Încă n-am idee în ce fel pot fi util lumii din jur, dar măcar pot începe de undeva.

Deasemenea mi-a fost frică să mă implic în ceva de când m-am întors în România. În sinea mea știam că dacă încep să mă implic în orice, asta ar însemna că voi rămâne mai mult pe aici. Și nu eram sigur dacă vreau asta.

Nici acum nu știu. Vă spun sincer că România de acum mă sperie. Dar nu mai vreau să las frica să mă definească. Sau lipsa de speranță.

“Even if I knew, that tomorrow will go to pieces, I would still plant my apple tree.”

Martin Luther

De ce PLUS și nu USR

Momentan chiar nu fac nicio diferență între USR și PLUS. Inițial am vrut să intru în USR, dar m-am răzgândit pentru Vlad Voiculescu. Toată lumea vorbește de PLUS ca “partidul lui Cioloș”, dar pe mine Vlad Voiculescu e cel care mă inspiră și îmi dă speranță. Și aș vrea să fac parte din ce construiește el.

Am decis să sprijin USR prin donații lunare pentru că mi-au câștigat respectul pentru tot ce au făcut până acum. Unora li s-a părut ciudat că donez și altui partid. Mie nu. Sper că gestul ăsta exprimă și ce vreau de la lumea din jur.

***

Nu știu încă în ce fel și cât de mult o să mă implic. Dar încep de aici. Dincolo de asta, dacă mai e cineva nemulțumit de situația din țară și e fan PLUS/USR îl sfătuiesc să le dea o mână de ajutor devenind membru.

Așa cum scriam în status, like-urile și share-urile nu mai sunt valoroase. Ba poate fac mai mult rău pentru că toxifică social media cu tot ce e mai rău în țară. Și toată lumea știe că e rău.

Cine spune că nu mai are rost, îl rog să se uite la câte atacuri sunt supuși USR și PLUS. Atacurile astea nu ar exista, dacă cineva nu s-ar simți amenințat. De aceea e bine să fim mai mulți, să ne organizăm și să nu ne mai lăsăm viața dictată de cei mai mizerabili dintre noi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.