Ce vreau să fac 2019

Suntem deja în mijlocul lui ianuarie și n-aș vrea să pierd trenul rezoluțiilor. Deși acest articol nu va fi despre niște scopuri concrete, ci mai degrabă despre niște direcții în care vreau să mă îndrept.

Anul trecut am fost pe drumul cel bun. Uneori nu știi dacă ești pe drumul cel bun decât uitându-te în urmă să vezi niște milestone-uri prin care trebuia să treci. Dacă ai trecut, e bine, măcar ai siguranța că până acolo ai mers corect.

Un astfel de milestone a fost lăsatul de fumat. De vreo 10 ani am tot încercat să mă las și în sfârșit am reușit. Asta îmi dă siguranța că am făcut ceva bine.

Pe două chestii aș vrea să mă concentrez în 2019:

Vreau să nu-mi mai fie frică

Sunt multe lucruri pe care nu le fac din frică. Unele banale de-a dreptul, altele ascunse după niște motive false. Frica se poate deghiza ușor: să nu fii sincer e un fel de frică. Să-ți fie lene e tot un fel de frică.

Va trebui să nu mai evit situațiile inconfortabile. Apoi să caut frici și să le înfrunt pe rând. Ușor de spus, greu de făcut. Dar știu că n-o să ajung să mă cunosc dacă aleg să nu-mi înfrunt temerile.

Dincolo de frică, o parte din mine abia așteaptă să mă cunoască. Nu-ți poți imagina ce experiențe pierzi, ce parte din tine rămâne nedescoperită până nu treci de gardul de frică.

Vreau să mă iubesc cu adevărat

Narcisismul nu e dragoste. Nu poți iubi ceva cu adevărat până nu cunoști acel ceva. Iar narcisismul e o minciună ce te împierdică să te cunoști ținându-te separat de cine ești cu adevărat.

Grija exagerată față de persoana ta nu-i dragoste. E doar frică. “Bineînțeles că țin la mine”, ar spune orice om pe care l-ai întreba dacă se iubește. Dar el confundă frica de a păți ceva cu dragostea.

Gândește-te la o persoană din viața ta pe care o prețuiești din toată inima. Acum gândește-te la tine. Simți ceva pe aproape? Dacă nu, poate că ar trebui să te iubești mai mult.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.