Cum mi-am picat examenul auto

Era noiembrie, anul trecut. Am început cu emoții relativ normale. Well, depinde ce înțelegi prin normale. Dar hai să zicem că eram deja pe la un 50%.

Polițistul: Următoarea o luăm la dreapta.

Eu: Aici nu pot că e interzis.

Polițistul: Era dacă erai camion.

Într-adevăr, era un abțibild cât puța lui Dragnea de mic lipit în mijlocul indicatorului care arăta asta. Asta e, ne continuăm drumul, deja era prea târziu s-o mai iau la dreapta. Emoțiile cresc la un 55%.

La următorul viraj, îmi moare motorul. “Plm. Alte puncte.” Încerc să pornesc mașina, nu reușesc.

Polițistul: În a 2-a porniți de pe loc?

“Ah, fuck”. Dau să bag în 1-a. În drum spre schimbător pornesc din greșeală ștergătoarele. Odată pornit motorul, mă gândesc “Ok. Cum căcat opresc ștergătoarele?”

Îmi dau seama că am trăit 29 de ani fără înțeleg cu adevărat termenul “copleșit de emoții”. Credeam că-l știu, dar n-a fost nevoie decât să pornesc ștergătoarele în cea mai senină zi din noiembrie cu un polițist în dreapta mea ca să-l înțeleg pe deplin.

Emoțiile erau deja la 80%. Dau la plezneală în jos și minune, ștergătoarele se opresc.

“Thanks, God! Oricum îmi închipui că-s picat deja.” Mai mergem vreo două minute, îmi spune s-o iau la dreapta, apoi următoarea la stânga. Aici deja eram pe pilot automat. Toți neuronii care ar fi trebuit să fie folosiți la condus erau deja ocupați să-mi păstreze funcțiile vitale.

La următoarea la stânga, trec propriu-zis pe contra-sens. Aveam un feeling că-i dubașă treaba, dar neuronii ce credeau în miracole încă își mai făceau treaba: “Băi, poate merg bine și de-aia nu zice nimic polițistul.”

Polițistul: Ce facem, mergem pe contrasens?

Aici pune frână. Când pune băiatul meu frână, deja e game over. Pa și pu, la revedere!

Următorul examen e vineri, săptămâna viitoare. E a doua oară.

“Eu l-am luat din a treia, că a doua oară am avut super mari emoții”, îmi spune o prietenă.


1 comentariu la “Cum mi-am picat examenul auto

  1. anadana says:

    Asadar ai invatat ce inseamna “coplesit de emotii”.Vezi ca e buna scoala asta? Bucura-te! Acum stii atatea despre viteza 1-2, stergatoare de parbriz, emotii…Mie mi-ai inseninat ziua asta, despre care cineva afirma ca e cea mai deprimanta zi a anului:) Macar de-as fi citit textul asta de dimineata! Nu mi-a fost greu sa -mi imaginez figura ta “coplesita de emotii”.Sugestiva imaginea care insoteste textul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.