Despre prietenii toxici

Știi de ce ai prieteni toxici? Din lene. E la fel ca la mâncare. O șaorma nu-i sănătoasă, dar o primești în 5 minute caldă și gustoasă. N-ai tu vreme să gătești când ți-e foame acum.

Când te plictisești, ieși cu cine îți e la îndemână. Nu ai timp să cauți oameni mai buni. Cine știe, poate nici n-o să-i găsești.

N-am pretenții intelectuale de la oamenii cu care ies. Dar unii sunt mizerabili în mod repetat, încât te fac să te întrebi: “Băi, da eu de ce tot ies cu omul ăsta? De ce tot aleg experiența asta?”

Când m-am întors din Berlin printre motive, au fost și prietenii. Dar prietenii nu-s oamenii cu care ieși din plictiseală, ci oamenii care te cunosc. Iar oamenii nu te pot cunoaște decât dacă poți fi vulnerabil în fața lor. Or un om care îți atacă vulnerabilitățile, n-o să-ți fie în veci prieten.

Când m-am mutat în Berlin, mi-am dat demisia de la prima firmă în două săptămâni. Pentru că, mi-am spus atunci, eu nu mă mutasem din România ca să lucrez într-o firmă mai nasoală ca înainte.

La fel ca atunci, pretențiile de la oamenii cu care mă înconjor au crescut tocmai pentru că am renunțat la Berlin pentru ei. Și am toată răbdarea din lume să fac curat în cercul de prieteni și să caut alții noi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.