Pentru ce mă rog

Cine mă cunoaște n-ar spune despre mine că sunt tocmai tipul religios. Deși viața mea are o latură spirituală, n-o pot defini decât ca un talmeș-balmeș dintre diferitele cărți pe care le-am citit și practicile pe care le-am acumulat de-a lungul vremii.

De aceea cuiva i s-ar părea ciudat că mă rog. Și totuși o fac pentru că până acum vorbele “cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide” s-au dovedit adevărate.

Ce anume cer

Singurul lucru pentru care mă rog e înțelegerea. Insight-uri îmi place să le numesc pentru că îmi sună mai bine în engleză. Scurte revelații care îmi vin în minte după ce cer ajutorul atunci când nu mă mai simt capabil să ajung la ele pe cale logică.

Revelații care rămân adânc întipărite în subconștientul meu care chiar dacă par banale devin mai puternice atunci când le înțeleg cu adevărat. Pentru că una e să fii conștient că “banii n-aduc fericirea”, dar e o cu totul altă poveste atunci când înțelegi și trăiești după acea idee.

Două exemple

Îmi păsa foarte mult de cum reacționează alții la ceea ce fac. M-am gândit atât de mult cum să fac să nu-mi mai pese ce cred alții despre mine încât în cele din urmă m-am dat bătut și m-am rugat pentru un răspuns. Atunci mi-a venit insight-ul “Nu ești responsabil de ce simt alții privind acțiunile tale”. Again, ceva banal care mi-a schimbat complet modul de a relaționa cu lumea.

Acum câteva zile am aflat că un tip din cercul nostru de prieteni a făcut ceva de căcat. Genul de lucru care te face să te întrebi cum poate pământul să-l mai suporte. Am vrut să scap cumva de toata râca pe care i-o purtam pentru că aveam alte lucruri la care voiam să mă gândesc. Și n-am reușit pentru câteva zile. Am zis să încerc din nou să cer un răspuns.

Mi-a venit: “Iertarea n-are limite”. Atunci am înțeles că pot ierta oamenii și pentru chestiile pe care le-au făcut în timpul lor. Că nu trebuie să-mi greșească neapărat mie cineva ca să pot ierta. Că pot ierta și alte fapte. Când am realizat asta, l-am iertat. Pentru toate căcaturile pe care le-a făcut. Și uite așa, nu trebuie să-mi schimb cercul de prieteni sau să mă mut în Himalaya. Pot da ochii cu el.

***

Astea sunt doar două exemple. Au fost mai multe și toate s-au întâmplat în momentul în care am cerut cu toată sinceritatea un răspuns.

Poate e o explicație logică, dar nu mi-o trebuie neapărat. Sunt mulțumit să mă folosesc de ea. La fel ca laptopul de pe care scriu acest articol. N-am de gând să-l dezmembrez să-mi dau seama cum funcționează, chiar dacă aș face-o, n-aș înțelege mare lucru din toate circuitele care s-ar revărsa din el. Mi-e suficient să scriu: Bună seara, mi-a fost dor de voi :)

1 comentariu la “Pentru ce mă rog

  1. anadana says:

    …si noua de tine! Buna seara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.